Meubels

Ontwerp je eigen design boekenkast

Gubi kast

Het creëren van kastruimte kan lastig zijn. Standaardkasten passen niet in je woonkamer of je vindt ze te groot of te lomp voor je smaak. Gelukkig zijn er veel Scandinavische design oplossingen voor dit probleem. Veel Scandinavische design merken bieden namelijk kasten aan die modulair zijn. Dit betekent dat je ze volledig naar eigen smaak op kunt bouwen. Je koop dus gewoon de hoeveelheid kasten of planken die je nodig hebt, en maakt een design boekenkast die in jouw huis past. Het merk ‘Gubi’ heeft met de kast ‘Matégot Dedal’ een klassieker uit de jaren ’50 in het assortiment. De merken Clic en Naver Track hebben een moderner assortiment van modulaire kasten.

Gubi – Matégot Dedal

Dit simpele ontwerp van Mathieu Matégot is een echte designklassieker. Het iconische ontwerp van de Matégot Dedal boekenkast van het Deense design merk Gubi stamt uit de jaren ’50 en was toentertijd tijdsbepalend. De losse onderdelen voor deze design boekenkast hebben allemaal dezelfde vorm en zijn eindeloos te combineren (zie foto’s). Het element waarmee je de boekenkast kunt maken, is te koop in vijf verschillende kleuren: zwart, geel, rood, wit en grijs en kost 259 euro per element.
Gubi Matégot Dedal

Naver – Track

Het mooie aan het Track systeem van Naver is dat je de losse onderdelen zowel horizontaal als verticaal op kunt hangen (zie foto’s), ideaal voor een boekenkast met boeken van verschillende afmetingen. De elementen van Track zijn te koop in zeven verschillende lengtes. En daarmee kun je dus in iedere ruimte het ideale opbergsysteem creëren. Door het gebruik van latjes, steunen, led-lampen en boekenplanken op de plekken die jij wil, wordt het Naver Track systeem helemaal eigen.

Clic

In een tijd waarin we steeds meer audio- en videoapparatuur hebben, is een systeem als Clic ideaal. Met Click maak je namelijk je eigen tv-meubel. Het systeem bestaat uit veel losse onderdelen, die je naar hartenlust kunt combineren. Dat Clic ontworpen is als tv- en audiomeubel, wordt duidelijk door het panel met een iPod-docking station. Maar wie verder kijkt, ziet dat er veel meer mogelijk is met dit veelzijdige opbergsysteem. Clic is goed verkrijgbaar in Nederland tegen een redelijke prijs.

Meer inspiratie

1 Reactie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen