Inspiratie

Altijd een opgeruimd huis met een string kast

String kast

De dagen worden langer en de lente hangt al een tijd in de lucht. Daarmee krijg ik altijd zin om weer eens wat te doen in huis. Spullen opruimen en een nieuwe plek geven. Maar wat als je niet voldoende opbergruimte hebt? Dan is het opbergsysteem van het Zweedse String iets voor jou. Het is lekker minimalistisch en past in iedere ruimte. String is absoluut een Scandinavische designklassieker. Het ontwerp stamt al uit 1949 en was bedoeld als een goedkoop en makkelijk in te delen opbergsysteem voor de Zweden. Meer dan 60 jaar later is String nog steeds een klassiek voorbeeld van Scandinavisch design.

De producten van String zijn in te delen in drie verschillende groepen:

  • String System
  • String Plex
  • String Pocket

String System

String System is het originele opbergsysteem dat Nils Strinning in 1949 op de markt bracht. String System is door de jaren heen steeds verder uitgebreid. Daardoor is het nu, met de losse onderdelen, mogelijk om vrijwel eindeloos te blijven combineren. Daarom vind ik String System dus hét ultieme opbergsysteem!
String kast

String kast Plex

Omdat String System zo’n succes was, bedacht Nils Strinning vier jaar String Plex. String Plex heeft panelen gemaakt van plexiglas. Plexiglas was in de jaren ’60 een nieuw materiaal uit Duitsland. Het mooi van String Plex is dat het lijkt alsof de planken zweven. Daardoor krijgt de kast een minimalistische uitstraling heeft.
String kast
String kast

String kast Pocket

String Pocket is een simpele opbergcombinatie. Het bestaat slechts uit twee panelen en drie planken. De pakketten zijn los te gebruiken, maar ook te combineren. Zo kun je dus een kast maken die in vrijwel iedere ruimte past! En String Pocket is makkelijk uit te breiden, wanneer je meer opbergruimte nodig hebt. Ideaal in een kleine ruimte, zoals de keuken of in een studentenkamer.
String kast
String kast
Met al deze bijzondere, mooie en minimalistische opbergideeën was String een van de toppers op de IMM in Keulen en de Stockholm Furniture Fair van afgelopen maand. Wil je op de hoogte blijven van al het moois dat String te bieden heeft en inspiratie opdoen voor je eigen kast? Volg dan String op Facebook.

1 Reactie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen